ГоловнаСвіт

У Росії затримали противників закону про мітинги

Держдума збільшила штрафи за заворушення на вуличних заходах.

У Росії затримали противників закону про мітинги
фото из архива
Фото: EPA/UPG

За протести біля Деждуми Росії проти закону про посилення відповідальності за порушення на масових заходах затримано всього 70 осіб.

Про це повідомляє мікроблог проекту Ovd.info та "Газета.Ru".

"Біля Держдуми затримано ще 13 осіб, зараз вони знаходяться в автозаку. Кількість затриманих досягла 70", - пише Ovd.info.

Зазначимо, у вівторок вранці біля будівлі Держдуми було затримано лідера "Яблока" Сергія Мітрохіна і ще 17 опозиціонерів, що брали участь в пікеті проти законопроекту про жорсткість покарань за порушення на мітингах.

Ще раніше за спробу блокувати вхід до будівлі Думи було затримано активіста незареєстрованої партії "Другая Россия" Євгена Попова.

Нагадаємо, сьогодні Держдума може ухвалити відразу в другому і третьому читаннях закон про посилення покарань за порушення на мітингах. Цей законопроект було ініційовано групою депутатів-єдиноросів, в першу чергу Олександром Сидякіним. Три думські фракції - КПРФ, "Справедливая Россия" та ЛДПР - виступають проти посилення санкцій. Президентська Рада з прав людини неодноразово просила Держдуму відкласти розгляд законопроекту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram