ГоловнаСвіт

Бразилія стала найперспективнішою для трудової міграції країною

Рівень безробіття зараз на історичному мінімумі і становить лише 6%.

Бразилія стала найперспективнішою для трудової міграції країною
Фото: "Фокус"

Безробітні фахівці з усього світу з'їжджаються в Бразилію, котра стрімко розвивається і де зарплати можуть конкурувати навіть з американськими.

Лише десять років тому професіонали різних галузей утікали з Бразилії в пошуках кращих робіт і вищих зарплат. Але сьогодні "білі комірці" з усього світу, навпаки, з'їжджаються в цю південну країну.

2011 року число легальних іноземних працівників-мігрантів у Бразилії зросло на 57% - до 1,51 млн осіб. Серед них багато фахівців зі США, з Португалії й Іспанії, яких приваблює швидкий розвиток споживчого ринку і будівельний сектор.

Цього року економіка країни випередила британську, ставши шостою у світі, а мільйони бразильців змогли вибратися з бідності в середній клас.

Жертва масового безробіття у своїй країні, 30-річний іспанський архітектор Мігель Серрано вирішив залишити комфортабельний батьківський дім у Севільї і переїхати в Сан-Паоло. Як відомо, зараз рівень безробіття в Бразилії на історичному мінімумі і становить лише 6%.

"Будівництво тут зростає величезними темпами. Житловий сектор такий відсталий, що для його розвитку знадобляться роки", - говорить Серрано, якому такий стан справ на руку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram