ГоловнаСвіт

Путін допоможе Лукашенкові протистояти санкціям Євросоюзу

ЄС закликає білоруську владу звільнити всіх політв'язнів.

Путін допоможе Лукашенкові протистояти санкціям Євросоюзу

Росія підтримає Білорусь, яка стала об'єктом санкцій Європейського Союзу (ЄС) після розгону багатотисячних демонстрацій проти переобрання Олександра Лукашенка на четвертий президентський термін у грудні 2010 року, арештів сотень і тюремних вироків десяткам незадоволених.

Про це президент Росії Володимир Путін заявив під час свого візиту до Білорусі, повідомляє агентство Reuters.

"Білорусь і Росія будуть координувати зусилля з протидії спробам втручання у внутрішні справи держав-учасниць союзної держави... учинення на них тиску шляхом уведення обмежувальних чи санкційних заходів", - йдеться у спільній заяві, яку підписали Путін і Лукашенко.

Білорусь стала об'єктом санкцій ЄС після жорсткого розгону багатотисячних демонстрацій проти переобрання Олександра Лукашенка на четвертий президентський термін у грудні 2010 року, арештів сотень і тюремних вироків десяткам незадоволених.

За останній рік Лукашенко випустив із в'язниць більшість опонентів, яких влада називає кримінальними злочинцями. Проте ЄС не поспішає скасовувати санкції проти білоруських чиновників і компаній, заявляючи, що почне діалог із білоруською владою тільки після звільнення всіх політв'язнів.

Зазначимо, що це був перший державний візит Путіна після його обрання на посаду президента Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram