ГоловнаСвіт

Ізраїльська авіація атакувала сектор Газа

На кордоні виник конфлікт через вбивство солдата.

Ізраїльська авіація атакувала сектор Газа
фото из архива
Фото: callofzion.ru

Ізраїльскі Військово-повітряні Сили атакували сектор Газа після загибелі минулої ночі одного з солдатів спецназу Ізраїльської армії від рук палестинського бойовика.

Бій стався о четвертій ранку в районі КПП "Кисуфім" неподалік від села Абасан аль-Кабір. 22-річний бойовик Ахмад Абу Наср проник на нейтральну смугу, а потім і на територію Ізраїлю. Для його ліквідації було направлено солдатів бригади "Голані", що здійснює патрульні рейди на кордоні з сектором Газа, які висадилися з гелікоптерів.

Переслідуючи порушника, підрозділ несподівано зіткнувся з автоматною чергою. В результаті було тяжко поранено 21-річного солдата "Голані", старшого сержанта Натанеля Мушіашвілі, який згодом помер. Терориста ліквідували через кілька хвилин.

Однак палестинці, що проживають поблизу від кордону, стверджують, що вони не тільки чули стрілянину в районі села Абасан, але й бачили, як ізраїльські військові вертольоти скидали димові шашки. А деякі палестинські джерела заявляють, що ізраїльські військові під час відображення атаки крім ВВС використовували і танкові гармати.

Крім того, палестинські ЗМІ зазначають, що минулої ночі постріли чулися і на схід від Хан-Юніса, на півдні сектору Газа. Судячи з усього, мова йшла про попереджувальний вогонь. Після обстрілу виникла пожежа на полі, де ростуть пшениця і ячмінь.

Пізніше, незадовго до опівдня, палестинські бойовики випустили кілька мінометних снарядів по території Західного Негева, які, вибухнувши на відкритій місцевості, не завдали шкоди. Однак після цього ізраїльські ВВС випустили ракету, спрямовану на відкритий автомобіль, в якому, за даними ізраїльської армійської розвідки, перебували бойовики "Комітетів народного опору". Внаслідок вибуху постраждало чотири місцевих мешканця - двоє з них перебувають у критичному стані.

Влада Ізраїлю поклала відповідальність за загострення ситуації на кордоні на "терористичну організацію "Хамас", яка контролює сектор Газа".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram