ГоловнаСвіт

Назарбаєв назвав терактом НП на прикордонній заставі в Казахстані

На думку президента, трагедія сталася внаслідок внутрішніх конфліктів.

Назарбаєв назвав терактом НП на прикордонній заставі в Казахстані
Фото: tengrinews.kz

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв назвав терактом випадок на прикордонній заставі "Арканкерген" в Алма-Атинській області, де загинули 15 осіб - 14 прикордонників і один єгер.

"Я вважаю це терористичним актом. Імовірно, це сталося через внутрішні конфлікти. Але про це говорити передчасно. Казарму для солдатів і будинок для офіцерів було спалено, трупи загиблих знайшли, розбираючи завали", - сказав він.

Назарбаєв повідомив, що за його дорученням створено спеціальну комісію, яка розслідує інцидент.

"Головна військова прокуратура порушила кримінальну справу. Центральні та місцеві правоохоронні органи роблять усе необхідне, щоб з'ясувати обставини справи та затримати ймовірних злочинців. До розслідування залучено досвідчених співробітників МВС, КНБ і Генеральної прокуратури", - сказав президент.

Нагадаємо, пожежа на прикордонній заставі в Алма-Атинській області на південному сході Казахстану сталася 30 травня. Було знайдено останки 15 осіб. Причини того, що сталося, офіційно не розголошують. У ЗМІ поширювали інформацію про те, що пожежа могла виникнути або під час нападу на заставу, або під час з'ясування нестатутних взаємовідносин серед військовослужбовців. Загалом на цій заставі служили 15 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram