ГоловнаСвіт

В Італії стався повторний землетрус

Сейсмологи не виключають нових підземних поштовхів.

В Італії стався повторний землетрус
фото из архива

Близько 30 нових підземних поштовхів зафіксували минулої ночі на півночі Італії в області Емілія-Романья, де 29 травня стався руйнівний землетрус магнітудою 5,8.

Про це повідомляє видання La Repubblica із посиланням на дані Національного інституту геофізики і вулканології країни.

Як пише РІА "Новости" на підставі даних сейсмологів, усього за ніч відбулося 29 землетрусів. Найпотужніший підземний поштовх магнітудою 3,6 зареєстрували о 06:20 у містечку Фіналі-Емілія, і він був виразно відчутний для населення.

Про руйнування і постраждалих не повідомляють.

При цьому сейсмологи не відкидають імовірності нових потужних землетрусів у цій зоні.

Нагадаємо, землетрус магнітудою 5,8 стався у вівторок на півночі Італії. Його епіцентр знаходився в провінції Модена, яка перед цим добряче постраждала від попереднього руйнівного землетрусу магнітудою 6,0, що стався 20 травня за 36 кілометрів на північ від Болоньї.

Напередодні вночі в північноіталійській області Емілія-Романья зафіксували понад 40 підземних поштовхів.

У результаті цих двох руйнівних стихійних лих загинули 24 людини і більш ніж 400 постраждали, зруйновано сотні церков, будинків та інших будівель. Без даху над головою на півночі Італії залишилися близько 15 тисяч людей.

Щоб допомогти постраждалій території, влада Італії з четверга ввела тимчасовий податок на бензин у розмірі двох центів за кожен літр. Отримані додаткові кошти буде скеровано на ліквідацію наслідків стихійного лиха.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram