ГоловнаСвіт

Посла Сирії в Нідерландах оголосили персоною нон ґрата

Влада країни проконсультувалася з партнерами по Євросоюзу.

Посла Сирії в Нідерландах оголосили персоною нон ґрата
Фото: crossed-flag-pins.com

Уряд Нідерландів оголосив сирійського посла персоною нон ґрата у своїй країні.

Про це повідомляє "Рейтер" із посиланням на нідерландське агентство ANP.

"Влада Нідерландів ухвалила таке рішення внаслідок консультацій із партнерами по Євросоюзу", - йдеться в заяві міністерства закордонних справ країни.

Амстердам не може вислати сирійського посла з Нідерландів, як учинили інші країни, оскільки його резиденція розташована в столиці Бельгії, де він також виконує обов'язки дипломатичного представника Сирії.

Раніше про видворення сирійських дипломатів заявили Іспанія, Великобританія, Італія, Канада, Франція, Австралія і Німеччина.

Нагадаємо, жертвами нападу на Хулу, яке відбулося 25-26 травня, стали, за даними міжнародних спостерігачів, понад 100 осіб, у тому числі жінки та діти. Більшість їх було страчено, зокрема, розстріляно з близької відстані, інші загинули внаслідок артилерійського обстрілу. Радбез ООН на екстреній нараді 27 травня жорстоко засудив розправу над мирними жителями.

Сирійська влада заперечує причетність до трагедії, поклавши відповідальність за вбивства на ісламістських бойовиків.

У країні більше року не припиняються антиурядові протести. За даними ООН, загальна кількість жертв перевищила дев'ять тисяч осіб.

З квітня в Сирії, відповідно до плану Кофі Аннана, оголошено перемир'я, за дотриманням якого покликані стежити спостерігачі ООН. Проте сторони конфлікту регулярно повідомляють про нові збройні інциденти та жертви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram