ГоловнаСвіт

У римській галереї "вбили" Берлусконі

Екс-прем'єр Італії лежить у скляній труні.

У римській галереї "вбили" Берлусконі
Берлускони в стеклянном гробу.
Фото: ukranews.com

Силіконова фігура мертвого Сильвіо Берлусконі під назвою "Мрія італійців" з'явилася в римській галереї, що розташована за два кроки від Палацу Кіджі - місця засідань італійського уряду.

Берлусконі зображено лежачим у скляній труні. Його голова спочиває на атласній подушці, очі закриті, на губах застигла посмішка: "чи то мертвий, чи то спить".

Авторами твору є художники Антоніо Гарулло та Маріо Отточенто - перша гомосексуальна пара, яка зареєструвала шлюб в Амстердамі 2002 року. Інсталяцію з мертвим Берлусконі, взутим у комічні плюшеві капці з Міккі Маусом, встановлено в Palazzo Ferrajoli - неподалік від палацу Кіджі.

Лежачого в скляній труні Берлусконі вже порівняли зі "святим", "самодержцем" і "Сплячою красунею". Права рука колишнього прем'єра розміщена на книзі про історію Італії, ліва - на розстебнутій ширінці.

"Ми подумали саме про Берлусконі, про той культ особи, який він створив за роки свого правління", - сказали автори інсталяції, додавши, що помістили екс-прем'єра в скляний саркофаг, як "Леніна чи Мао Цзедуна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram