ГоловнаСвіт

Німеччина вимагає від посла Сирії залишити країну

У МЗС дали 72 години на вигнання.

Німеччина вимагає від посла Сирії залишити країну
Фото: nr2.ru

Посла Сирії в Берліні Радвана Лутфі у вівторок викликали до німецького МЗС, де висунули вимогу протягом 72 годин залишити країну.

Про це повідомляє агентство DPA.

Зазначимо, в Сирії більше року не припиняються антиурядові протести. Щодня надходять повідомлення про загибель людей - як мирних громадян, так і співробітників силових структур. За даними ООН, загальна кількість жертв перевищила дев'ять тисяч осіб. Сирійська влада заявляє, що в сутичках з озброєною опозицією загинули більше 2,5 тисячі військовослужбовців і співробітників правоохоронних органів, проти яких діють добре озброєні бойовики, а кількість жертв серед мирного населення перевищила позначку в 3,2 тисячі осіб.

З квітня в Сирії, відповідно до плану Кофі Аннана, оголошено перемир'я, за дотриманням якого покликані стежити спостерігачі ООН. Проте сторони конфлікту регулярно повідомляють про нові збройні інциденти й жертви.

Раніше стало відомо про артобстріл 25-26 травня в селі Хула, біля міста Хомс, його жертвами стали 108 осіб, серед яких жінки і 49 дітей. За словами представника Управління верховного комісару ООН з прав людини Руперта Колвілла, переважна більшість із понад 100 жертв нападу на сирійський селище Хула були страчені, зокрема, розстріляні з близької відстані.

Також нагадаємо, раніше Франція й Австралія також вимагали від дипломатичних представників Сирії покинути їх країни.

Вигнання посла іноземної держави з країни відноситься до крайніх дипломатичних заходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram