ГоловнаСвіт

Франція вирішила вигнати сирійського посла

Олланд проконсультувався з партнерами по групі "Друзі Сирії".

Франція вирішила вигнати сирійського посла

Президент Франції Франсуа Олланд 28 травня оголосив про швидке видворення посла Сирії в Парижі Ламії Шаккур.

Про це повідомляє Associated Press.

За його словами, дипломат отримає відповідне повідомлення найближчими днями. Як пояснив французький президент, рішення про вигнання посла було прийнято після консультацій із партнерами по групі "Друзі Сирії", які відбулися 28 травня в Парижі.

Екстрену зустріч групи скликано відразу після повідомлення про різню в сирійському місті Хула, де проурядові формування за день стратили понад сто осіб.

До числа "Друзів Сирії" входять країни Євросоюзу, Ліги арабських держав, США, Канада, Туреччина та низка інших країн. Усі вони займають критичну позицію щодо діючої влади Сирії на чолі з президентом Башаром Асадом.

Франція стала не першою країною, яка видворила сирійського посла після подій у Хулі. Вранці 28 травня аналогічне рішення ухвалив уряд Австралії, виславши на батьківщину тимчасового повіреного у справах Сирії Джаудата Алі.

Сирійська влада наполягає, що за різанину в Хулі несуть відповідальність "озброєні терористичні банди". Проте жителі цього міста наполягають, що їхніх близьких убивали бойовики з проурядових загонів "Шабіха", що складаються з алавітів, вірних чинному режиму.

Нагадаємо, внаслідок обстрілу сирійського міста Хула урядовими військами загинули не більш ніж 100 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram