ГоловнаСвіт

На півночі Італії стався сильний землетрус

Місцеві ЗМІ заявляють про нові руйнування.

На півночі Італії стався сильний землетрус
фото из архива
Фото: EPA/UPG

У вівторок на півночі Італії стався сильний землетрус магнітудою 5,8 бала.

Про це повідомляє Національний інститут геофізики і вулканології.

Підземні поштовхи були зафіксовані близько 09.00 за місцевим часом. Епіцентр землетрусу, за попередніми даними, залягав на глибині близько 10 кілометрів і знаходився в області Емілія-Романья в провінції Модена, яка найбільше постраждала від сильного землетрусу 20 травня.

Коливання чітко відчувалися на всій півночі країни, а також в центральній області Тоскана, повідомляє телеканал.

За інформацією агентства TMNews, внаслідок стихії загинула одна людина і ще одна отримала поранення в місті Сан-Феліче-суль-Панара, розташованому в провінції Модена. За словами мера міста, чоловік загинув внаслідок обвалення балки в одній із будівель.

Також у місті Мірандола цієї ж провінції обрушилася одна з промислових будівель. За інформацією TMNews, під завалами знаходяться четверо робітників. Зараз рятувальники намагаються дістатися до людей.

Нагадаємо, вночі проти 20 травня в 36 кілометрах на північ від міста Болонья стався найсильніший за останні три роки землетрус магнітудою 6,0. За кілька годин до цього було зафіксовано перший підземний поштовх магнітудою 4,1. Епіцентр землетрусу, за даними сейсмологів, розташовувався на глибині 5,1 кілометра. Внаслідок стихійного лиха зруйновані десятки будинків, будівель і церков, загинули семеро людей, більше 50 постраждали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram