ГоловнаСвіт

Росія вважає, що в "сирійській різанині" винні обидві сторони

МЗС Росії вважає, що на Сирію потрібно чинити тиск.

Росія вважає, що в "сирійській різанині" винні обидві сторони
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров сказав у понеділок, що очевидно, що в різанині у сирійському місті Хула винні як урядові війська президента Башара Асада, так і повстанці.

Про це повідомляє РИА Новости 28-го травня.

"Ми маємо справу з ситуацією, в якій обидві сторони, очевидно, доклали руку до смерті невинних людей. Ми чинимо тиск на сирійський уряд практично в щоденному режимі", - сказав він за результатами переговорів з главою МЗС Великобританії Вільямом Хейгом.

Як сказав Лавров, одним із результатів цього тиску стало ухвалення урядом Сирії восени минулого року плану Ліги арабських держав і згода на розміщення арабських спостерігачів на своїй території.

Хейг заявив, що Росія та Великобританія погодилися, що мирний план Кофі Аннана "зараз є єдиною надією" для врегулювання кризи в Сирії, і що Росія відіграє в цьому врегулюванні важливу роль.

"Ми відіграли не останню роль, щоб план Кофі Аннана підтримало сирійське керівництво", - зазначив глава МЗС РФ.

Лавров сказав, що він і Хейг погодилися, що і на уряд, і на його ворогів потрібно чинити тиск, щоб покласти край насильству. Він також розкритикував країни, які, за його словами, вважають, що не може бути жодного рішення без відмови Асада від влади.

За даними ООН, жертвами протистояння між урядовими військами і повстанцями стало близько 10 тисяч людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram