ГоловнаСвіт

Зять президента Сирії пережив замах

Повстання в Сирії триває вже 14 місяців.

Зять президента Сирії пережив замах
Фото: comments.ua

Ізраїльська розвідка підтвердила інформацію про спробу отруєння повстанцями кількох високих сирійських чиновників.

Серед них виявився Асеф Шаукат - заступник міністра оборони Сирії, чоловік Бушрі Асад (сестри президента Башара Асада).

Згідно з повідомленням, повстанцям із Батальйону Шахаба вдалося заручитися підтримкою охоронця керівника партії "Баас" Мухаммада Саїда Бахтіяна. Кілька днів тому завербований охоронець підсипав отруту в їжу чиновників, які зібралися на вечерю. Серед отруєних виявилися Саїд Бахтіян, Асеф Шаукат, міністр оборони Сирії Дауд Раджа, міністр внутрішніх справ Мухаммад аш-Шаар, помічник віце-президента Хасан Туркмані і Хішам Бахтіяр - керівник Головного управління безпеки, сирійської спецслужби.

Як зазначає видання, ніхто з них не помер лише завдяки своєчасному і кваліфікованому втручанню медиків: у лікарню їх відправили просто з-за столу, де вони обговорювали перебіг придушення повстання.

Зазначимо, сирійська опозиція оголосила про спробу замаху ще 20 травня, однак влада країни категорично спростувала цю інформацію. Щоб припинити чутки, місцеве телебачення навіть вивело в ефір телефоном Шаара і Туркмані, які оголосили себе абсолютно здоровими. Міністр внутрішніх справ під час розмови з ведучим спеціально уточнив, що телефонує просто зі свого робочого кабінету. Проте ніхто з перелічених чиновників із 20 травня на людях не з'являвся, через що версія про невдале отруєння набирає в Сирії все більше прихильників.

Як зазначають ізраїльські джерела, охоронець, який підсипав чиновникам отруту, зумів утекти. Його таємно вивезли за кордон, і зараз йому ніщо не загрожує.

Зазначимо, повстання в Сирії триває вже 14 місяців. За цей час у сутичках урядових сил і повстанців загинули понад 12 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram