ГоловнаСвіт

У США горить атомний підводний човен

Пожежники не можуть загасити вогонь.

У США горить атомний підводний човен

Під час пожежі на атомному підводному човні "Маямі" постраждали шестеро осіб, серед яких один пожежник, який потрапив у викид полум'я.

Про це заявив командир верфі Брайан Фуллер на прес-конференції для журналістів, повідомляє ІТАР-ТАРС.

"Вогонь іще не приборкано, проте ситуація поліпшується", - сказав командир.

Він пояснив, що зараз фахівці не можуть назвати точної причини займання. За попередніми даними, воно могло виникнути в передніх відсіках підводного човна, в районі кают екіпажу та головного командного поста, тобто прямо під вітрилом АПЧ.

"Буде проведено повне розслідування інциденту", - запевнив Фуллер.

Пожежні отримали сигнал про загоряння субмарини, що стоїть у сухому доці американських сил "Портсмут", о 17:41 за місцевим часом. Для того, щоб знизити категорію пожежі до "помірної", їм знадобилося 4 години.

Як зазначив Фуллер, реактор АПЧ заглушено і, як і раніше, знаходиться в "безпечному та стабільному стані". Ситуацію суттєво спрощує те, що на борту субмарини також немає зброї, яка під час пожежі могла б вибухнути.

На думку влади, ситуація не несе жодної загрози для населення, тому проводити евакуацію жителів найближчих до верфі будинків, радше за все, не будуть. За розповідями самих жителів Кіттері, в повітрі поширився запах горілого пластику, а стовп диму від палаючої субмарини видно на кілька кілометрів навколо.

Нагадаємо, багатоцільовий підводний човен "Маямі" класу "Лос-Анджелес" прибув разом з екіпажем, до складу якого входить понад 130 осіб, на судноремонтний завод на початку весни цього року для проведення ремонту та модернізації.

"Маямі" було введено в склад ВМС США 1990 року. Це п'ятий підводний човен із 23 субмарин, збудованих за поліпшеним проектом. Відповідно до контракту, вартість ремонту та модернізації підводного човна становить 38 мільйонів доларів, сам човен обійшовся ВМС США в 900 мільйонів доларів.

Водотоннажність "Маямі" становить 7 тисяч 102 тонни, довжина - 110 метрів, швидкість підводного ходу - 32 вузли. АПЧ має на озброєнні протикорабельні ракети "Гарпун" і крилаті ракети.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram