ГоловнаСвіт

В Італії тривають підземні поштовхи

Влада оголосила надзвичайний стан.

В Італії тривають підземні поштовхи
Фото: EPA/UPG

В Італії вчені зафіксували ще 20 підземних поштовхів минулої ночі.

Про це повідомляє РІА "Новости", посилаючись на місцеві ЗМІ.

Фахівці Національного інституту геофізики і вулканології Італії говорять про поштовхи, які сталися між провінціями Модена і Феррара, розташованими в області Емілія-Романья, і в провінції Мантуя (область Ломбардія) на півночі країни.

За даними служби Цивільної оборони країни, сильний підземний поштовх магнітудою 4,3 бала було зареєстровано в середу ближче до півночі. Епіцентр розташовувався на глибині чотирьох кілометрів у районі містечка Фіналі-Емілія, яке і без того сильно постраждало від потужного землетрусу, який стався минулої неділі.

Магнітуда іншого підземного поштовху становила 3,2, ще інших - коливалася між 2,6 і 3 балами.

Наразі фахівці служби Цивільної оборони Італії перевіряють у постраждалому районі стан усіх будинків, які вже були пошкоджені, але вистояли під час попередніх землетрусів.

Зазначимо, в ніч на 20 травня в 36 кілометрах на північ від міста Болонья стався найсильніший за останні три роки землетрус магнітудою 6 балів. За кілька годин до цього було зафіксовано перший підземний поштовх магнітудою 4,1 бала. Епіцентр землетрусу, за даними сейсмологів, розташовувався на глибині 5,1 кілометра. Внаслідок стихійного лиха зруйновано десятки будинків, будівель і церков, загинули семеро людей, більш ніж 50 постраждали.

Уряд Італії у вівторок ввів на 60 днів режим надзвичайного стану в зоні стихійного лиха: в трьох провінціях Емілії-Романьї (Болонья, Модена, Феррара) і в одній провінції Ломбардії (Мантуя).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram