ГоловнаСвіт

Путін оголосив склад уряду Росії

З Кабміну пішли Віктор Зубков, Ігор Сечин, Рашид Нургалієв, Сергій Шматко, Тетяна Голікова.

Путін оголосив склад уряду Росії
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін оголосив склад нового уряду РФ.

У прем'єра Дмитра Медведєва буде шість простих заступників. Новими віце-прем'єрами стали його колишній помічник Аркадій Дворкович і Ольга Голодець, яка прийшла з мерії Москви.

Свої посади заступників зберегли Дмитро Козак, Владислав Сурков, Дмитро Рогозін і Олександр Хлопонін. Пост першого віце-прем'єра залишився за Ігорем Шуваловим.

Таким чином, з віце-прем'єрів пішов Ігор Сечин, який курирував ПЕК. Посади першого віце-прем'єра позбувся Віктор Зубков.

Рашиду Нургалієву не дісталося посади в уряді. МВС очолив Володимир Колокольцев, який керував московською поліцією. Міністерство культури від Олександра Авдєєва перейшло до Володимира Мединського, депутата Держдуми від "Єдиної Росії". Міністр освіти Андрій Фурсенко також не втримався на посаді. Його замінив Дмитро Ліванов.

Антон Силуанов продовжить роботу на посаді міністра фінансів, Анатолій Сердюков залишився на чолі міністерства оборони, Віталій Мутко - на чолі міністерства спорту. Мін'юст, як і раніше, очолює Олександр Коновалов, а міністром закордонних справ залишився Сергій Лавров.

Міністром енергетики призначено Олександра Новака, який раніше обіймав посаду заступника глави Мінфіну. Раніше Міненерго керував Сергій Шматко.

Міністерство промисловості в кабінеті Дмитра Медведєва очолив Денис Мантуров, який виконував обов'язки міністра з лютого 2012 року, а до цього працював заступником міністра в цьому ж відомстві.

Керувати Мінекономрозвитку замість Ельвіри Набіулліної буде Андрій Білоусов, який працював її заступником.

Мінздоровсоцрозвитку, відповідно до указу президента, розділене на два відомства: Мінпраці очолив Максим Топілін, а міністром охорони здоров'я стала Вероніка Скворцова. Вони обидва були заступниками Тетяни Голікової, яка керувала Мінздоровсоцрозвитку, проте в новому уряді посади не отримала.

Портфель міністра транспорту отримав Максим Соколов. До призначення він був директором департаменту промисловості та інфраструктури уряду Росії. Ігор Левітин своєї посади позбувся.

Міністерство сільського господарства замість Олени Скриннік очолив Микола Федоров. Він кілька років керував Чувашією, проте широкій публіці став відомий як автор програми Загальноросійського народного фронту Володимира Путіна.

Міністром регіонального розвитку призначено Олега Говоруна - колишнього співробітника кремлівської адміністрації, якого напередодні виборів перевели на посаду повпреда президента в Центральному окрузі. Віктор Басаргін, який керував відомством до нього, раніше став главою Пермського краю.

Нове міністерство з розвитку Далекого Сходу очолив Віктор Ішаєв, який водночас зберіг пост повпреда Далекосхідного федерального округу.

Міністерство зв'язку, яким раніше керував Ігор Щоголєв, дісталося Миколі Никифорову - заступнику прем'єра республіки Татарстан.

За природні ресурси й екологію в уряді Медведєва відповідатиме Сергій Донський.

Сергія Шойгу на посту глави МНС замінив Володимир Пучков, який раніше обіймав посаду заступника міністра.

Міністром у зв'язках з "Відкритим урядом" став Михайло Абизов, який керував цією структурою.

Свої пропозиції щодо складу та структури уряду Медведєв представив Путіну ще 15 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram