ГоловнаСвіт

Користувачам Facebook загрожує новий вірус

Серед вірусних сайтів, перше місце зайняли веб-сторінки, присвячені технологіям.

Користувачам Facebook загрожує новий вірус
Фото: РИА Новости

У найбільшій соціальній мережі світу Facebook виявлено вірус, який поширюється через соцмережу і блокує роботу антивірусів, за даними антивірусної компанії Trend Micro.

Останнім часом на нову загрозу скаржиться все більше користувачів, повідомили в компанії. Троянська програма поширюється через сервіс обміну миттєвими повідомленнями в Facebook, відправляючи від імені зараженого користувача повідомлення з посиланням виду "May09-Picture18.JPG_www.facebook.com.zip".

"Якщо користувач його (шкідливе повідомлення) відкриває, запускається програма, яка відключає антивірусне ПЗ і зв'язується з сайтами зловмисників для отримання нових команд", - розповіли в компанії.

Крім цього, вірус у деяких випадках викачує додаткову програму, яка відстежує дії користувача в браузері, відсилаючи інформацію про це зловмисникам, а також може публікувати пости і відправляти особисті повідомлення в соціальних мережах Facebook, Myspace, Twitter, WordPress і Meebo.

Програма також може розсилати повідомлення з посиланням на власні копії за контакт-листами зараженого користувача.

Унаслідок популярності Facebook збільшується кількість вірусних програм, прив'язаних до цієї соціальної мережі або таких, що передаються через неї. Раніше було виявлено вірус, що є модифікацією банківського троянця Carberp, блокуючий доступ до сторінки користувача на Facebook і вимагав у нього гроші за розблокування.

Нагадаємо, серед сайтів, через які комп'ютер може бути заражений вірусним ПЗ, перше місце зайняли веб-сторінки, присвячені технологіям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram