ГоловнаСвіт

Обама відмовився від візиту в Росію

Президент США "з нетерпінням чекає" зустрічі з Путіним у Мексиці.

Обама відмовився від візиту в Росію

Президент США Барак Обама не братиме участь у вересневому саміті АТЕС у Владивостоці.

Про це повідомив сьогодні журналістів прес-секретар Білого дому Джей Карні.

Карні зазначив, що президент РФ Володимир Путін і Обама "зустрінуться на саміті "великої двадцятки" в Мексиці" в червні. Президент США "з нетерпінням чекає цього", заявив офіційний представник Обами.

За його словами, "факт полягає в тому, що у нас (США) налагоджені всеосяжні відносини з Росією". Вони спираються на "спільну роботу в тих сферах, з яких ми погоджуємося і які мають суттєві успіхи", продовжував Карні. Одночасно цей підхід, зазначив він, передбачає відвертий діалог з тих областей, у яких між Москвою і Вашингтоном є суперечки, "проте не дозволяючи цим розбіжностям підірвати відносини у цілому".

"Такою була ситуація під час президентства Медведєва та прем'єрства Володимира Путіна", - нагадав Карні. Він висловив впевненість в тому, що ситуація "залишиться такою ж і тепер, коли Путін повернувся до виконання обов'язків президента, а Медведєв став прем'єр-міністром".

Нагадаємо, раніше російська преса вже писала про відмову Обами їхати в Росію з посиланням на свої джерела. Однак Джей Карні цю інформацію спростовував.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram