ГоловнаСвіт

В Ірані стратили вбивцю вченого

Професор був викладачем у галузі атомної енергетики.

В Ірані стратили вбивцю вченого
Фото: ukranews.com

Іранська влада, 15 травня, вранці стратила хлопця, якого визнали винним у вбивстві 2010 року іранського вченого-атомника Масуда Алі Мохаммаді.

За даними телеканалу, 24-річний Маджид Джамали Фаші, якого суд визнав агентом ізраїльської спецслужби "Моссад", був повішений в одній із в'язниць Тегерана.

Нагадаємо, професор Тегеранського університету Алі Мохаммаді загинув вранці 12 січня 2010 року біля свого будинку на півночі Тегерана. Викладач сідав в автомобіль, коли поруч з ним за допомогою дистанційно керованого вибухового пристрою підірвали мотоцикл. Іранські ЗМІ тоді повідомили, що професор був викладачем у галузі атомної енергетики, до того ж деякі агентства називали його "одним з провідних вчених-атомників країни".

У серпні 2011 року Маджид Фаші визнав себе винним у вбивстві вченого.

Прокурор Тегерана Аббас Джафарі Долатабаді стверджував, що підготовкою Джамали Фаші займався Ізраїль, і він же розраховувався за послуги терориста. За даними прокурора обвинувачений їздив до Ізраїлю, де пройшов курс підготовки на базі "Моссада" і погодився скоїти вбивство Алі Мохаммаді за 120 тисяч доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram