ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Москві за засудженими стежать за допомогою GPS

На засуджених надягають електронні браслети.

У Москві за засудженими стежать за допомогою GPS
Фото: the-village.ru

У Москві почали активно впроваджувати електронні браслети для контролю над засудженими, яких суд засудив до обмеження волі.

До цього систему три роки тестували в російських регіонах.

Браслети дозволяють інспекторам дізнаватися, де знаходиться засуджений і чи не виходить він за межі дозволеної території - в різних випадках це може бути конкретний округ столиці або вся Москва.

У браслет, який закріплюється на нозі, вмонтовано передавальний пристрій з GSM і GPS: перше показує операторам, чи не знімався браслет, друге визначає точне місцезнаходження об'єкта.

Якщо людина спускається в метро, сигнал зникає, однак щойно вона піднімається наверх, пристрій автоматично надсилає операторам пройдений шлях. Якщо засуджений підійде близько до кордону обмеження, з ним може зв'язатися оператор і попередити - для цього в браслет вбудована кнопка прямого телефонного зв'язку.

Нагадаємо, обмеження волі терміном від двох місяців до чотирьох років запровадили в Росії 2010 року - спочатку такі вироки виносили одиницям, проте з впровадженням системи електронних браслетів в регіонах кількість таких судових рішень збільшилася.

У Москві щороку близько 26 тисяч людей відбувають покарання, пов'язане з обмеженням волі, - найчастіше його призначають за домашнє насильство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram