ГоловнаСвіт

Людське тіло запропонували використовувати для передачі даних

Розробники вважають, що технологію можна поєднувати з іншими розробками.

Людське тіло запропонували використовувати для передачі даних
Фото: Newsru.com

Голова компанії Ericsson Ганс Вестберг іще в січні на виставці Consumer Electonics Show (CES) представив технологію Connected Me, що перетворює тіло людини на своєрідний "міст" між пристроями. Компанія також показувала цю технологію на виставці Mobile World Congress (MWC) у лютому і на заході CTIA Wireless минулого тижня.

Концепція шведської компанії залишилася практично непоміченою, проте Ericsson вірить у свою розробку і вже веде переговори з виробниками устаткування, повідомляють CNet News. Технологія може отримати комерційне втілення в смартфонах, ПК, телевізорах і принтерах уже наступного року.

У січні, представляючи громадськості Connected Me, Вестберг тримав в одній руці смартфон, а в іншій сенсор для аудіосистеми. Щоб показати, як людина може послужити заміною Bluetooth або USB-кабелю, він передав сигнал даних крізь своє тіло, зробивши так, щоб mp3-трек на смартфоні зазвучав у колонках. Таким чином, Connected Me дозволить людям обмінятися електронними візитками, потиснувши один одному руки, або роздрукувати документ, доторкнувшись до принтера. Також користувачі зможуть розблокувати телефон, просто приклавши палець до екрана.

Розробники вважають, що нову технологію можна використовувати в поєднанні з іншими розробками, наприклад, зі сканерами відбитків пальців. Коли людина торкнеться сканера для підтвердження ідентифікації, то тим самим дотиком можна передати на потрібний пристрій інформацію з чіпа пам'яті, закріпленого на тілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram