ГоловнаСвіт

Від Facebook зажадали розкрити дані інтернет-тролів

45-річна британка опублікувала слова підтримки на сторінці учасника The X Factor.

Від Facebook зажадали розкрити дані інтернет-тролів
Никола Брукс
Фото: Lenta.ru

Мешканка британського міста Брайтон Нікола Брукс зажадала в суді від соціальної мережі Facebook розкрити дані людей, які публікували образливі повідомлення на її адресу і створили від її імені підроблену сторінку.

45-річна Брукс опублікувала слова підтримки на сторінці учасника музичного реаліті-шоу The X Factor Френкі Кокозза 1993 року народження. Повідомлення Брукс стосувалося негативних коментарів, яку опублікували на сторінці інші користувачі.

У відповідь проти жінки здійнялася хвиля образ, включно зі звинуваченнями в педофілії та погрозами її життю. Крім того, хтось створив підроблену сторінку від імені Брукс з її фотографією й особистими даними та публікував від неї повідомлення на адресу неповнолітніх дівчаток.

Брукс зазначила, що поліція прийняла її заяву про кримінальний злочин, однак не докладала зусиль для затримання авторів образливих повідомлень і творців підробленої сторінки. Видання The Drum наводить слова представника поліції міста Сассекс, який зазначив, що ловити анонімних інтернет-тролів "складно" (тролями називають користувачів, які ведуть беззмістовні дискусії й нерідко ображають інших людей).

Тепер же юристи, найняті Брукс, звернулися до Високого суду Лондона з позовом проти Facebook. Якщо суд змусить соцмережу розкрити адреси (судячи з усього, йдеться про IP-адреси), з яких публікували безсторонні повідомлення, юристи подадуть позови проти авторів цих повідомлень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram