ГоловнаСвіт

У колишнього гендиректора Yahoo! виявили рак

Томпсон покинув компанію через гучний скандал.

У колишнього гендиректора Yahoo! виявили рак
Фото: obozrevatel.com

Гендиректор інтернет-компанії Yahoo! Скотт Томпсон, який нещодавно подав у відставку, хворий на рак щитоподібної залози.

Про це повідомляє видання The Wall Street Journal із посиланням на джерела, обізнані зі ситуацією.

За їхніми словами, діагноз 54-річному Томпсону поставили наприкінці минулого тижня, що стало додатковим стимулом для його відходу з посади глави компанії, крім скандалу з резюме, в якому Томпсон приписав собі наявність ученого ступеня в галузі комп'ютерних технологій.

За словами одного з джерел, Томпсон повідомив про свій діагноз членам ради директорів компанії і декільком колегам. Це сталося під час активного розгляду його резюме.

Минулої неділі представники Yahoo! заявили, що Томпсон залишає посаду голови, його місце тимчасово займе керівник медіапідрозділу компанії Росс Левінсон, а посаду голови ради директорів - Фред Аморосо.

Сам Томпсон коментарів ЗМІ щодо своєї недуги не дає. У бесіді з одним із колег він сказав, що починає курс лікування, але не хоче обговорювати цю тему публічно.

Нагадаємо, скандал із резюме Томпсона вибухнув із подачі одного з власників акцій Yahoo! (5,8%) - керуючого хедж-фонду Third Point LLC Деніела Леба. Провівши власне розслідування, він з'ясував, що Томпсон насправді не має заявленої в його біографії вченого ступеня в галузі комп'ютерних технологій, а має лише ступінь бакалавра з бухгалтерії.

Прес-служба Yahoo! підтвердила, що дані про ступінь у сфері IT у біографії Томпсона опубліковано помилково. Однак Леб зажадав звільнення Томпсона, заявивши, що він і раніше повідомляв неправдиву інформацію про свою освіту під час роботи в PayPal і компанії Barclays Global Investors. Звільнення Томпсона також зажадала низка топ-менеджерів і звичайних розробників Yahoo!, зазначає техноблог All Things Digital.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram