ГоловнаСвіт

Принц Чарльз виступив у ролі ведучого прогнозу погоди в Шотландії

"Бі-бі-сі Шотландія" відзначає 60-річчя з початку мовлення.

Принц Чарльз виступив у ролі ведучого прогнозу погоди в Шотландії
Принц Чарльз
Фото: news.rambler.ru

Спадкоємець британського трону принц Уельський Чарльз несподівано виступив сьогодні в ролі ведучого телепрогнозу погоди в Шотландії. На подив місцевої аудиторії каналу Бі-бі-сі, диктор новин Саллі Магнуссон передала слово в прямому ефірі старшому синові королеви Єлизавети II, який представив спеціальний випуск метеоінформації для північного регіону країни на частину тижня.

На тлі електронної карти Шотландії 63-річний принц Уельський з'явився в темно-сірому костюмі, блакитній сорочці і синьо-червоній смугастій краватці. Ліва рука члена королівської родини була в кишені піджака, у правій він тримав пульт дистанційного керування слайдами на екрані. Упевнено дивлячись просто в об'єктив телекамери, спадкоємець британської корони, супроводжуючи слова характерними для ведучих телепрогнозів жестами, повідомив про те, що регіон опинився під впливом низького атмосферного тиску. "Погодний фронт рухається на північ", - зазначив він.

Не обійшлося, звичайно, і без традиційного англійського гумору. Принц повідомив, що "в значній частині Шотландії буде доволі прохолодно, вітряно і волого", а наступної ночі дощі можуть ускладнити рух на дорогах. Потім у тексті одну за іншою було згадано королівські резиденції в регіоні, на що Чарльз із посмішкою запитав: "Хто, чорт візьми, писав цей сценарій?" У відповідь пролунав сміх журналістів, що було чутно в ефірі.

Завершуючи розповідь про пориви вітру, опади у вигляді снігу і температуру, яка становитиме лише близько 8 градусів, спадковий принц сказав: "Слава Богу, що не на свята".

Принц Чарльз із дружиною герцогинею Корнуольською Каміллою відвідав шотландський центр "Бі-бі-сі" в рамках щорічного турне цією частиною Сполученого Королівства. Відбулися також зустрічі зі студентами коледжу в Глазго й інші заходи.

"Бі-бі-сі Шотландія" відзначає цього року 60-річчя від початку мовлення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram