ГоловнаСвіт

Німецькі політики підтримали одностатеві шлюби

У МЗС Німеччини вважають це "мужнім рішенням".

Німецькі політики підтримали одностатеві шлюби

Влада Німеччини підтримала американського президента Барака Обаму в його висловлюваннях щодо легалізації одностатевих шлюбів.

Міністр закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервелле, зокрема, назвав це "мужнім рішенням" і додав по-англійськи "It's okay to marry gay" ("Одружитися з геєм - це нормально"). Сам Вестервелле з 2010 року живе в шлюбі зі спортивним менеджером Міхаелем Мронцем.

Міністр зробив таку заяву "від імені уряду ФРН". За його словами, думка Обами відповідає політиці, яку проводять німецький уряд і більшість депутатів бундестагу.

Представник фракції "Лівих" у парламенті Барбара Хель заявила, що Обама таким чином послав сигнал міжнародному співтовариству і його слова було почуто в Німеччині. На її думку, часи змінилися і з дискримінацією лесбіянок і геїв слід покінчити. Вона запропонувала влаштувати в бундестазі голосування про дозвіл гомосексуальних шлюбів.

Представник "Зелених" Фолькер Бек також зажадав узаконити гомосексуальні шлюби. Він зазначив, що канцлеру Німеччини Анґелі Меркель теж час публічно виступити за одностатеві шлюби.

У Німеччині лесбіянки і геї можуть реєструвати свої відносини, проте їхні союзи не мають таких самих прав, що й гетеросексуальні подружні пари. Обмеження стосуються податкових виплат і права на всиновлення дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram