ГоловнаСвіт

Названо країни, де вживають найбільше м'яса

Україна опинилася в самому хвості рейтингу.

Названо країни, де вживають найбільше м'яса
Фото: "Фокус"

У рейтингу країн, які споживають найбільше м'яса, позаду України - тільки Індія і Кувейт, де майже не їдять м'ясопродуктів.

Усього 50 років тому світове споживання м'яса становило 70 млн тонн на рік. До 2007 року (останні дані доступні саме за цей рік) цифра виросла до 268 млн тонн. Також зросло і споживання м'яса в перерахунку на людину - з 22 кг/рік 1961-го до 40 кг/рік 2007 року.

Найбільшими споживачами м'яса виявилися європейці та латиноамериканці. Зокрема, жителі Люксембургу очолили рейтинг, оскільки разом з аргентинцями споживають найбільше яловичини, тоді як найбільше свинини за рік з'їдають австрійці.

Індійці, які вважають корів священними тваринами, споживають не більш ніж 3,2 кг м'яса на рік. Вони виявилися останніми в рейтингу, який охопив 177 країн.

Водночас варто зазначити, що, згідно з даними Держстату, українці їдять близько 61 кг м'яса та м'ясопродуктів на рік, що на 40% менше за норму. Наприклад, у м'ясному раціоні середньостатистичного українця яловичина становить лише 18%.

Яловичина. За річної норми споживання яловичини на людину 12 кг в Україні споживають 8,5 кг. Такі дані оприлюднили наприкінці 2011 року в Українській аграрній конфедерації. Згідно з даними, менший показник - тільки в Кувейті та Індії. Для порівняння: в Люксембурзі на людину припадає близько 43 кг яловичини на рік, у США - 42 кг.

Свинина. Щодо свинини, то її українці з'їдали 2010 року близько 17,6 кг на рік, підрахувала компанія "Інфагро". Тоді як австрійці - понад 60 кг на рік, данці - майже 50 кг, італійці - близько 40 кг.

Курка. Серед усіх видів м'яса найбільш популярна в Україні курятина - через порівняно низьку ціну. Згідно з офіційними даними, 46% вжитого українцями м'яса за рік - це саме курка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram