ГоловнаСвіт

Німці попереджають Грецію: немає скорочень - немає допомоги

Греція може позбутися фінансової допомоги.

Німці попереджають Грецію: немає скорочень - немає допомоги

У вівторок провідні німецькі політики попередили Грецію, що країна більше не отримає ні цента допомоги, якщо не виконає всіх умов для свого "міжнародного порятунку".

Про це повідомляє Reuters 8 травня.

У Греції, де в неділю відбулися парламентські вибори, дві партії, які підтримували режим жорсткої економії, втратили більшість у парламенті. Значна частина виборців проголосувала за партії, які критикують запропоновані ЄС програми бюджетної ощадності та виведення грецької економіки з кризи.

Лідер крайніх лівих у Греції Алексіс Ціпрас, партія якого виграла від зростання невдоволення жорсткою економією, заявив, що Греція не виконує своїх зобов'язання відповідно до умов ЄС і МВФ.

Німеччина, яка є найбільшою економікою Європи, вклала найбільшу частку фінансових гарантій у порятунок Греції. Фінансова допомога надходить на виплату за умови, що дії Афін відповідають конкретним цілям економії.

"Досягнутих домовленостей слід дотримати. Я не думаю, що ми можемо або повинні переглянути їх", - сказав німецький політик і президент Європейського парламенту Мартін Шульц.

Старший член баварського Християнсько-соціального союзу (ХСС), "сестринської партії" Християнсько-демократичного союзу (ХДС) канцлера Анґели Меркель, Герда Хассельфельдт повторила попередження Шульца про неприйнятність відступництва Греції від своїх зобов'язань перед ЄС і МВФ.

"Наша позиція залишається незмінною. Допомога може надходити, тільки якщо умови (економії) будуть виконані", - заявила Герда Хассельфельдт.

Для того, щоб претендувати на фінансову допомогу в розмірі 11,5 млрд євро, Греція повинна наступного місяця провести через парламент новий раунд скорочення витрат. Допомога необхідна країні, щоб уникнути банкрутства.

Голосування в Греції та перемога соціаліста Франсуа Олланда на виборах президента Франції минулими вихідними загострили зростання негативної реакції в Європі на жорсткі заходи для виходу з боргової кризи, які захищає Берлін. Результати виборів у Франції та Греції також обвалили курс євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram