ГоловнаСвіт

Google визнано винуватим у порушенні авторських прав Oracle

Подавши в суд, компанія-позивач вимагає компенсації в розмірі мільярда доларів.

Google визнано винуватим у порушенні авторських прав Oracle
Фото: Lenta.ru

Колегія присяжних у Сан-Франциско 7 травня визнала Google винуватим у порушенні авторських прав Oracle під час використання мови програмування Java.

У загальній складності присяжні повинні були встановити наявність або відсутність порушень із боку Google за чотирма суперечливими пунктами. Колегія змогла ухвалити рішення лише щодо трьох із них, і знайшла провину Google тільки в одному випадку: на думку присяжних, корпорація порушила авторські права Oracle на дев'ять рядків коду мовою Java, використавши їх в операційній системі для Android.

При цьому, як наголошено, присяжні не змогли винести рішення щодо ключового пункту позову. Колегії не вдалося дійти єдиної думки з приводу того, чи лежать дії Google в рамках закону, що дозволяє запозичення стороннього коду при створенні власного матеріалу.

Рішення присяжних дає Oracle право на компенсацію в розмірі від 200 доларів до 150 тисяч доларів. Між тим, під час подачі судового позову компанія-позивач вимагала компенсації в розмірі мільярда доларів.

Мову програмування Java розробила компанія Sun Microsystems у середині 1990-х років. Oracle отримала права на Java після покупки Sun у січні 2010 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram