ГоловнаСвіт

Французи обирають нового президента у другому турі

Право голосу мають 44,5 млн громадян.

Французи обирають нового президента у другому турі

Французи в неділю обирають президента країни у другому турі виборів.

На високу посаду претендують чинний президент Ніколя Саркозі та лідер Соціалістичної партії Франсуа Олланд.

"Виборчі дільниці відкрилися в неділю о 08:00 (за місцевим часом) і працюватимуть до 18:00 в 70% французьких районах. У 100 муніципалітетах, у тому числі кількох великих містах, зокрема Тулоні, Рене, Орлеані, Турі, Блуа робота виборчих дільниць завершиться о 19:00. Чверть ділянок буде закрито о 20:00, зокрема, це стосується Парижа і Паризького регіону, Марселя, Ліона і Тулузи", - йдеться в офіційній інформації МВС Франції.

Голосування в другому турі президентських виборів почалося в суботу на островах Сен-П'єр і Мікелон, розташованих поблизу канадського Ньюфаундленду, у французькій Гвіані, в Карибському морі - на Гваделупі та Мартініці, на островах Сен-Бартелемі і Сен-Мартен.

За день до виборів у метрополії проголосували за президента і французи, які проживають на Американському континенті.

У неділю голосування відбудеться на території Франції, а також у заморських департаментах країни, таких як Реюньйон, Майотта та Нова Каледонія, де зареєстровано близько 1 млн виборців.

Загалом у виборчі списки внесено 44,5 млн громадян Франції.

Як повідомляли, у першому турі президентських виборів у Франції переміг соціаліст Франсуа Олланд (28,6%) з перевагою в 1,5% голосів виборців. Чинного президента Франції Ніколя Саркозі підтримали 27,1% виборців. Останні опитування громадської думки напередодні другого туру констатували зменшення відриву між кандидатами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram