ГоловнаСвіт

Мексика скасувала рекордний штраф для місцевого мільярдера

Telcel охоплює близько 70% ринку стільникового зв'язку Мексики.

Мексика скасувала рекордний штраф для місцевого мільярдера
Карлос Слим
Фото: Lenta.ru

Рекордний штраф, накладений у квітні 2011 року на компанію найбагатшої людини Мексики Карлоса Сліма, скасували. Як йдеться в офіційному прес-релізі мексиканської Федеральної комісії з конкуренції (La Comision Federal de Competencia, CFC), регулятор переглянув своє рішення, винесене у справі компанії Telecel. На підприємство не буде накладено штраф у розмірі 12 мільярдів песо (близько мільярда доларів).

Минулого року CFC визнала діяльність Telcel та її материнської компанії America Movil такою, що обмежує конкуренцію. Фірми звинувачувалися в завищенні тарифів на надання послуг мобільного зв'язку. Але в Telecel і America Movil з рішенням комісії не погодилися і вирішили оскаржувати його в суді.

В результаті сторони прийшли до згоди. В обмін на скасування штрафних санкцій Telcel погодилася знизити тарифи: до 2014 року вартість хвилини розмови знизиться з нинішніх 95 сентаво (семи центів США) до 30,94 сентаво, тобто більш ніж втричі. Крім того, Telcel встановить однакові тарифи на вартість з'єднання для абонентів як поза, так і всередині мережі. Якщо ж оператор не виконає умови угоди, йому доведеться заплатити штраф у розмірі 8% від річного прибутку.

Telcel охоплює близько 70% ринку стільникового зв'язку Мексики. Як підрахували раніше в комісії, завищення тарифів призводило до того, що клієнти оператора щорічно переплачували за послуги зв'язку близько шести мільярдів доларів. Компанія America Movil контролюється Слімом, основним бізнесом якого є телекомунікації. Статок бізнесмена оцінюється у близько 69 мільярдів доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram