ГоловнаСвіт

Саркозі наздоганяє Олланда напередодні другого туру

Розрив між двома претендентами на посаду президента Франції скоротився до 6%.

Саркозі наздоганяє Олланда напередодні другого туру

Ніколя Саркозі за два дні до другого туру виборів президента Франції скоротив відставання від Франсуа Олланда.

Про це повідомляє Reuters.

Наприклад, за даними опитування Harris Interactive, яке провели після 2 травня, коли відбулися теледебати кандидатів у президенти, за Олланда готові проголосувати 53% французів, за Саркозі - 47%. Порівняно з кінцем квітня, коли проводили попереднє опитування, популярність Саркозі зросла на два відсотки.

При цьому 31% респондентів заявив, що переконливішим під час дебатів був Олланд. 29% учасників опитування Harris Interactive назвали переможцем дебатів Саркозі.

Схожі результати засвідчило й опитування громадської думки, яке після дебатів провела компанія CSA. Згідно з даними цього опитування, за Олланда готові проголосувати 53% французів, за Саркозі - 47%. Порівняно з кінцем квітня, за даними CSA, відставання Саркозі від Олланда скоротилося на один відсотковий пункт.

Переможцем теледебатів респонденти, які взяли участь в опитуванні CSA, також визнали Олланда - 44% опитаних вважали його переконливішим за суперника. Саркозі віддали перевагу 38% респондентів.

Іще одне опитування громадської думки - OpinionWay, проведене частково до, а частково після дебатів, свідчить, що Олланд може сподіватися на голоси 52,3% виборців, а Саркозі - на 47,5%.

Другий тур президентських виборів, у якому зустрінуться соціаліст Франсуа Олланд і діючий голова держави Ніколя Саркозі, пройде у Франції 6 травня. У першому турі Олланд набрав 28,63% голосів, а Саркозі - 27,18%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram