ГоловнаСвіт

Брейвік зв'язався зі своїми російськими шанувальниками

Терорист хоче сформувати "пан'європейську мережу".

Брейвік зв'язався зі своїми російськими шанувальниками

Норвезький терорист Андерс Брейвік налагодив із в'язниці зв'язок із російськими ультраправими.

Про це повідомив норвезькому виданню Dagbladet адвокат терориста Торд Йорді. За словами Йорді, його підзахисний створює мережу з російських ультраправих екстремістів, які підтримують його.

"Нам нічого не відомо про цю російську мережу підтримки, крім того, що вона працює над перекладом маніфесту Брейвіка", - сказав Торд Йорді.

Раніше Андерс Брейвік неодноразово заявляв, що основною метою терактів в Осло і на острові Утойя було поширення ідей його "Маніфесту" серед якомога більшої кількості людей. Окрім того, в рукописних нотатках, які терорист писав у тюремній камері і використовував для підготовки до допитів у поліції, він згадував, що планує звернутися до російських екстремістів, аби сформувати "пан'європейську мережу".

За словами адвоката Йорді, в захисту Брейвіка є обмежена інформація про його кореспонденції, проте відомо, що цими днями терорист отримує більше пошти, ніж може переглянути. Крім того, обробка листів, які надходять на його ім'я, дуже трудомісткий процес.

Співробітники в'язниці "Іла", де перебуває Брейвік, переглядають усі листи, читають їх і перекладають з іноземних мов на норвезьку, щоб отримати точне уявлення про зміст.

Нагадаємо, Андерс Брейвік заявив у суді про те, що вважає висновок психіатрів про його неосудність надуманим на 80%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram