ГоловнаСвіт

Єгипетський парламент призупинив роботу на тиждень

Ісламісти вимагають відставки уряду.

Єгипетський парламент призупинив роботу на тиждень
Фото: EPA/UPG

Нижня палата парламенту Єгипту призупинила роботу на тиждень до 6 травня на знак протесту проти відмови уряду піти у відставку, повідомляє єгипетське телебачення.

Минулої середи спікер парламенту Мухаммед Саад аль-Кататні під час інтерв'ю телеканалу "Аль-Джазіра" зажадав від голови кабінету міністрів Камаля аль-Ганзурі подати прохання про відставку. В іншому разі, за його словами, керівник владної Вищої ради збройних сил (ВРЗС) маршал Хусейн Тантаві повинен сам відправити діючий уряд у відставку.

"Парламент перериває свої засідання до 6 травня з огляду на те, що діючий уряд не пішов у відставку після винесеного Народними зборами вотуму недовіри кабінету міністрів", - заявив аль-Кататні, додавши, що ця постанова парламенту спричинена "не особистими претензіями до прем'єра Камаля аль-Ганзурі, а необхідністю виконати конституційні норми та законодавство країни".

Перед цим більшість парламенту Єгипту, в якому переважають ісламісти, проголосував проти схвалення доповіді уряду, оцінивши його діяльність як "слабку і таку, що не відповідає вимогам єгипетського суспільства".

Однак уряд Єгипту відкинув заклик спікера Народних зборів.

Нагадаємо, наприкінці червня, згідно з конституційною декларацією, у Єгипті повинно відбутися передавання влади військовими новому, всенародно обраному президентові республіки.

Перший тур президентських виборів на території Єгипту повинен відбутися 23-24 травня цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram