ГоловнаСвіт

Пакистан оголосив тендер на газопровід до Ірану

Пакистан не піддається тиску США.

Пакистан оголосив тендер на газопровід до Ірану
архивное фото

Пакистан планує будівництво газопроводу з Ірану, незважаючи на сильну опозіцію стратегічного союзника Ісламабаду Вашингтона.

Про це повідомляє Reuters у п'ятницю 27-го квітня.

Державне агентство "Міждержавні газові системи" (ISGS), яке було створено 1996 року для спостереження за розвитком газопроводу, оголосило тендер, запрошуючи підрядників, зацікавлених в проекті прекваліфікації.

"Ми очікуємо, що (будівництво) розпочнеться через 50-60 днів з останнього дня подачі, це також залежитиме від кількості заявників. Ми сподіваємося ропочати будівництво за проектом до кінця цього року", - заявив технічний менеджер ISGS на умовах анонімності.

Інше джерело в компанії сказало, що метою проекту є побачити перший потік газу в грудні 2016-го року.

Цей проект, який за оцінками коштує $1,5 - $1,8 млрд, запропонували в 1990-х роках, але він стикнувся з численними затримками. Сполучені Штати неодноразово закликали Пакистан відмовитися від проекту через санкції щодо Ірану.

У документі пропонується прекваліфікація для трубопроводу для транспортування природного газу під високим тиском з точки відводу поблизу портового міста Гавадар до точки інтеграції газу поруч з Навабшахом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram