ГоловнаСвіт

Сирія: повний склад передової групи спостерігачів на підході

Спостерігачі розгорнуться впродовж вихідних.

Сирія: повний склад передової групи спостерігачів на підході
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Іще п'ятнадцять спостерігачів за припиненням вогню з загальної передової групи з 30 осіб, як очікують, розгорнуться у Сирії в понеділок, 30 квітня.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на прес-секретаря міжнародного посередника з урегулювання конфлікту в Сирії Кофі Аннана Ахамада Фаузі.

Фаузі заявив, що роблять усе можливе, щоб розгорнути повномасштабну місію з 300 спостерігачів.

"Ми очікуємо, що 30 (спостерігачів) буде в Сирії до кінця квітня, в понеділок, - зазначив він. - Немає ніякої затримки... Це цілий процес. Вони розгортають місію з чудовою швидкістю".

Сирійські повстанці стурбовані темпами розгортання спостерігачів. Високопоставлений представник ООН заявив цього тижня, що розгортання перших 100 спостерігачів у Сирії займе місяць, хоча Радбез ООН працює над тим, щоби прискорити темпи розгортання.

Фаузі сказав, що налагодження зв'язку з державами-членами ООН та отримання їх згоди на переведення військ з інших місій ООН займає багато часу.

Радбез ООН спочатку погодила розгортання передової групи з 30 осіб, а минулої суботи прийняла рішення скерувати близько 300 неозброєних спостерігачів.

"Потрібен час, щоб отримати дозвіл від держав-членів, щоб зібрати їх (спостерігачів), спорядити і доставити обладнання та транспорт для них. Це не станеться відразу ... Ми працюємо не покладаючи рук", - сказав він.

Уряд Сирії і повстанці звинувачують один одного у величезному вибуху в місті Хама в середу, 25 квітня, внаслідок якого загинуло 16 осіб. Двотижневу домовленість про припинення вогню неодноразово порушували, угода стає дедалі крихкішою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram