ГоловнаСвіт

Саакашвілі назвав умови негайної відставки

Президент Грузії впевнений, що заяви Росії про любов до грузинського народу брехливі.

Саакашвілі назвав умови негайної відставки
Фото: EPA/UPG

Президент Грузії Михайло Саакашвілі готовий негайно підписати документ про власну відставку, а також "відрізати і надіслати" російській владі будь-яку частину свого тіла, якщо РФ поверне його країні контроль над Абхазією і Південною Осетією.

"Готовий підписати угоду про обмін мою відставку та відставку мого уряду на повернення грузинських територій", - сказав він.

Він також зазначив, що готовий "відрізати і надіслати" російським керівникам частини свого тіла, які "викликають інтерес". "Тільки нехай виведуть війська і дадуть розвиватися в міжнародно визнаних кордонах", - зазначив президент Грузії.

Він також заявив, що російська влада насправді "не любить народ Грузії". "Для російських керівників розвинена Грузія - найбільший кошмар. Ми повстали з попелу і домоглися таких успіхів, які хочуть наслідувати не тільки російські опозиціонери, а й керівники Росії", - сказав він.

Як повідомляли раніше, в четвер президент Росії Дмитро Мєдвєдєв заявив, що президент Грузії Михайло Саакашвілі - порожнє місце, зазначивши, що рано чи пізно в Грузії буде новий лідер, з яким Росія зможе співпрацювати.

"Саакашвілі - порожнє місце. Нуль. Рано чи пізно він піде з політичної історії, а будь-який інший лідер країни, який там з'явиться, - ми готові з ним вибудовувати взаємини, відновлювати дипломатичні стосунки, йти так далеко, як вони будуть готові", - заявив Д. Мєдвєдєв.

При цьому він наголосив, що ставлення до Саакашвілі ніяк не поширюється на весь грузинський народ: "У нас, у мене особисто, у моїх друзів, партнерів, товаришів, упевнений, у всього нашого народу немає жодної антипатії до Грузії. Навпаки, Грузія - близька нам країна, грузинський народ нам близький і дорогий. І ми його, до речі, рятували неодноразово, що там не говорили б окремі політикани в Грузії", - зазначив він в ефірі Першого каналу.

"Це був озброєний конфлікт, напад на маленькі колишні частини грузинської держави, який закінчився відомо чим. Їм надавали по голові. Ми змушені були визнати Абхазію і Південну Осетію самостійними суб'єктами міжнародного права", - розповів про війну в Грузії президент Росії.

Нагадаємо, Москва офіційно визнала незалежність Абхазії і Південної Осетії після російсько-грузинської війни в серпні 2008 року. За угодою з Цхінвалі та Сухумі на території Південної Осетії і Абхазії перебувають російські війська. Грузія вважає ці території "окупованими".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram