ГоловнаСвіт

ЄС обмежив розкіш у Сирії

Нові санкції проти Сирії

ЄС обмежив розкіш у Сирії
архивное фото

Євросоюз затвердив нові санкції проти Сирії через тривале кровопролиття в країні, незважаючи на десятиденне припинення вогню.

Про це повідомляє Reuters у понеділок, 23 квітня, з посиланням на Раду ЄС.

Нові заходи, оголошені міністрами, які представляють уряди країн ЄС, обмежуватимуть експорт до Сирії двох видів товарів: предметів розкоші та деяких товарів, які можуть використати для репресій.

Невелика група неозброєних спостерігачів працює в Сирії протягом тижня, угода про припинення вогню сприяла зменшенню рівня насильства, але не усунула проблеми повністю. У неділю сирійські солдати увірвалися в місто на схід від Дамаска , а повстанці підірвали військовий конвой у північній частині країни.

Радбез ООН у суботу домовилася збільшити миротворчу місію до 300 спостерігачів, згідно з мирним планом міжнародного посередника ООН Кофі Аннана, щоби зупинити вбивства, і почати політичний діалог між президентом Сирії Башаром Асадом і його опонентами.

Аннан заявив, що рішення Ради Безпеки є "поворотним моментом у стабілізації обстановки в країні" після більш ніж року заворушень, в яких загинуло понад 9000 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram