ГоловнаСвіт

Олланд і Саркозі виходять у другий тур виборів президента

Діючого президента підтримали 27,09% французів

Олланд і Саркозі виходять у другий тур виборів президента
Фото: EPA/UPG

Після опрацювання майже 98% голосів, поданих на виборах президента Франції 22 квітня, кандидат від соціалістів Франсуа Олланд набирає 28,59%, а діючий президент Ніколя Саркозі - 27,09%.

Такі дані з посиланням на міністерство внутрішніх справ Франції наведено на сайті газети Le Monde.

На третьому місці, як і раніше, лідер Національного фронту Марін Ле Пен, у неї - 18,06%. Це найкращий результат за всю історію існування радикальної правої партії, яку заснував батько Ле Пен. Кандидат від Лівого фронту Жан-Люк Меланшон отримує 11,11% голосів.

Отже, як і прогнозували, до другого туру президентських виборів виходять Олланд і Саркозі. Голосування заплановане на 6 травня. Проведені нещодавно соціологічні опитування свідчать, що за Олланда мають намір проголосувати близько 54% виборців, а за Саркозі - близько 46%.

Виступаючи після закриття дільниць, Саркозі запропонував Олландові провести ще три раунди дебатів, однак той відповів, що досить й одного. "Оскільки Саркозі перебуває в непростій ситуації, він хоче змінити правила. Але правила змінювати не можна", - зазначив кандидат від Соцпартії.

Раніше Ле Пен заявила агентству Associated Press, що не збирається закликати своїх виборців голосувати за того чи іншого кандидата у другому турі.

Явка на виборах президента Франції 22 квітня становила 80,56%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram