ГоловнаСвіт

Швейцарія обмежить імміграцію

Європейці забагато забирають

Швейцарія обмежить імміграцію

Швейцарія заявила, що введе квоти на робітників з Центральної та Східної Європи.

Про це повідомляє Reuters.

Рішення викликано тим, що країна стикається з критикою з приводу різкого зростання імміграції в економіці, яка тримається краще, ніж більшість інших на континенті.

Кабмін Швейцарії заявив, що вирішив створити "захисні обмовки" в угоді з Європейським Союзом про вільне переміщення осіб. Відповідно, будуть відновлені квоти, які були скасовані минулого року для громадян з країн Центральної та Східної Європи.

"Створивши захисну обмовку, Федеральна рада має на меті застосовувати одну з можливостей, яку вона має у своєму розпорядженні, щоб контролювати потік імміграції до Швейцарії", - йдеться у заяві.

Уряд вводить квоти на дві тисячі дозволів на рік з 1-го травня для громадян Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Словаччини, Словенії, Чехії й Угорщини порівняно з шістьма тисячами, які були видані минулого року.

Уряд говорить, що 1,1 млн громадян ЄС у країні з майже 8-мільйонним населенням сприяли економіці країни, але додало, що швидкість імміграції викликає занепокоєння питаннями інтеграції й дотримання мінімальної заробітної плати й умов праці.

Швейцарії вдавалось втримати рівень безробіття на 3%, незважаючи на економічні потрясіння останніх років, коли виник великий приплив робітників-іммігрантів з ЄС.

Швейцарская народна партія засуджує імміграцію за зростання орендної плати, переповненість громадського транспорту та руйнування культурних цінностей, і прагне внести поправки в конституцію, щоб встановити щорічні квоти на дозволи, видані іноземцям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram