ГоловнаСвіт

"Білавіа": вимоги російської сторони неприйнятні

"Білавіа" готова до конкуренції з іншими авіакомпаніями, але вважає неприйнятними вимоги російської сторони.

"Білавіа": вимоги російської сторони неприйнятні
Фото: www.bilet.by

Про це йдеться в коментарі генерального директора НАК "Білавіа" Анатолія Гусарова, оприлюдненому напередодні.

"Щодо заяви російської сторони про те, що білоруська сторона заборонила авіакомпаніям Російської Федерації здійснення рейсів до Мінська, хотілося б зауважити, що саме Росавіація надіслала нам телеграму про відкликання дозволу на виконання польотів і білоруська авіаційна влада змушена була прийняти адекватне рішення", - йдеться в коментарі Гусарова.

Також гендиректор зазначив, що "Білавіа" готова вести переговори, але не має наміру поступатися через шантаж.

"Ми готові до конкуренції, і це підтверджує присутність на білоруському авіаринку значної кількості міжнародних авіакомпаній. Проте умови, які диктуються нам російською стороною, є неприйнятними, оскільки передусім формують на ринку нездорову конкуренцію, яка витісняє інших учасників ринку і, врешті-решт, позначиться на інтересах пасажирів", - наголошує Гусаров.

Нагадаємо, 26 березня Росавіація, починаючи з 07.00 ранку, одноосібно відкликала дозвіл на виконання рейсів за маршрутом Мінськ-Москва, виданий у суботу, 24 березня, до 30 березня цього року.

У Росавіації ж стверджують, що білоруська сторона намагалася адміністративними заходами скоротити кількість рейсів російських авіакомпаній із 35 до 28 на тиждень. При цьому Угода про повітряне сполучення між Росією і Білоруссю не передбачає будь-якого регулювання кількості польотів і авіакомпаній як для білоруської, так і для російської сторони в повітряному сполученні між країнами.

"Останнього зимового сезону до 25 березня цього року, згідно з домовленостями, російські та білоруська авіакомпанії мали право виконувати по 35 рейсів на тиждень. Авіакомпанія "Білавіа" літала по п'ять разів на добу, а з російського боку щодня по рейсу виконували авіакомпанії "ЮТейр" і "С7" (Сибір), ще три рейси - "Аерофлот", - йдеться в повідомленні Росавіації.

До закріплення своїх домовленостей згідно зі встановленим порядком сторони ухвалили рішення задля інтересів пасажирів російських і білоруській авіакомпаній підтвердити польоти між Москвою і Мінськом в повному обсязі по п'ять рейсів на добу до 29 березня, коли повинні відбутися переговори сторін у Москві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram